Foto av Fisk med selleri och lök från WW ViktVäktarna

Fisk med selleri och lök

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Lättlagad, ugnsbakad fiskrätt med god smak av tomat, selleri och lök. Servera gärna med ris eller potatis för att göra rätten lite matigare.

Ingredienser

Torsk

600 g, eller sej

Vetemjöl

2 msk

Stjälkselleri

4 st

Lök

2 st, gul/gula

Vatten

1 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Persilja

1 msk, färsk, hackad

Tomat

3 st

Instruktioner

  1. Skär fisken i 1 1/2 -2 cm tjocka skivor och vänd i mjöl och salt. Lägg i en smord ugnssäker form. Hacka löken och skär sellerin i centimeter stora tärningar. Strö lök och selleri över fisken. Slå på vatten och margarin. Tillaga i ugn 200° i 20-25 min. Strö över hackad persilja och hackad tomat. Servera med exempelvis ris, rårivna morötter, rädisor och majrova.