Foto av Fiskgratäng med spenat och dijon från WW ViktVäktarna

Fiskgratäng med spenat och dijon

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabb och enkel fiskgratäng med smak av dijon och spenat.

Ingredienser

Spenat, förvälld/fryst

70 g

Torsk

500 g

Schalottenlök

1 st

Fraiche 5%

2 dl

Senap (dijon)

1 msk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Potatis

1 kg

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Lägg spenat i botten på en ugnsfast form. Lägg fisk ovanpå. Hacka lök och strö över fisken.
  4. Blanda fraiche och senap, krydda med salt och peppar. Bre det över fisken. Tillaga i ugn ca 20 minuter.
  5. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa den tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.
  6. Servera fisken med potatismos och hyvlade morötter.