ViktVäktarna - Fiskgratäng med rödstrimma

Fiskgratäng med rödstrimma

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt god och smakrik fiskgratäng gjord på Gårdsfisks rödstrimma. Rödstrimma är en fast vit fisk som påminner lite om aborre i både smak och textur, och passar utmärkt i denna fiskgratäng. Hittar du inte rödstrimma i din butik går det absolut bra att göra fiskgratängen med en annan fisk som du gillar!

Ingredienser

Potatis

800 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 0,5%

2 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Sambal oelek

1 tsk

Tomatpuré

1 msk

Fiskbuljongtärning

1 st

Dill

1 knippe(n)

Citron

½ st

Rödstrimma

500 g

Cocktailtomater

250 g

Salt

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Koka potatis.
  3. Strimla purjolök.
  4. Värm olja i en kastrull och fräs löken tills den mjuknat. Tillsätt matlagningsbas, mjölk, redning, sambal, tomatpuré och fiskbuljong och låt sjuda på medelhög värme tills buljongen är upplöst. Blanda ner dill och smaka av med pressad citron.
  5. Lägg fisk och tomat i en ugnsfast form och krydda med salt.
  6. Häll såsen över fisken och grönsakerna och sätt in i ugnen tills fisken är klar, ca 15 minuter.
  7. Servera fiskgratängen med kokt potatis.