ViktVäktarna - Fläskfiléwok med citron och kapris

Fläskfiléwok med citron och kapris

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En annorlunda wok som inte på något sätt smakar som någon de klassiska asiatiska varianterna. Denna är smaksatt med vin, persilja, citron och kapris och den är bara så god!

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Haricots verts

150 g

Bladpersilja

1 knippe(n)

Vitlök

3 klyfta(or)

Fläskfilé

500 g

Vin, vitt torrt

2 msk

Majsstärkelse (redning)

2 msk

Jordnötsolja

1½ msk

Kycklingfond

3 msk

Kapris

1 msk

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Skiva lök, halvera haricots verts och hacka persilja och vitlök. Skiva köttet i mindre bitar.
  2. Blanda köttet med vitlök, majsstärkelse, hälften av vinet, lite salt och ½ msk olja. Låt gärna stå 10 minuter. Blanda ihop resterande vin med fond i en liten skål.
  3. Hetta upp resterande olja i en djup panna och stek löken hastigt, blanda ner köttet och låt steka med någon minut. Blanda slutligen ner såsen, haricots verts, persilja och kapris och låt steka tills köttet är genomstekt.
  4. Blanda ner rivet skal och pressad saft från citron och servera direkt.

Anteckning

Servera gärna något gott ris till.