ViktVäktarna - Fläskkotlett med rödlökssås och svart bönsallad

Fläskkotlett med rödlökssås och svart bönsallad

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hederlig husmanskost med fläskkotlett och mustig rödlökssås är väl aldrig fel! Här med en matig bönsallad med fänkål.

Ingredienser

Potatis

800 g

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

2 st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Socker

1 tsk

Balsamvinäger

½ dl

Vatten

1½ dl

Grönsaksfond

½ msk

Rosmarin

1 tsk, torkad, eller torkad timjan

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vitlök

2 klyfta(or)

Citron

1 st

Olivolja

1 msk

Sallad

70 g, maché

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Skiva lök.
  3. Värm olja i en kastrull och fräs löken på låg värme ca 20 minuter. Blanda ner socker, vinäger, vatten och fond. Låt koka samman en stund och smaka av med salt, peppar och örter.
  4. Klyv fänkålen i 4 delar. Hyvla sedan tunt, gärna med mandolin. Blanda med sköljda och avrunna bönor med finhackad vitlök, rivet skal och pressad saft från citron och olivolja. Rör om och blanda med sallad.
  5. Stek fläskkotletterna i margarin, salta och peppra. Servera med löksås, bönsallad och kokt potatis.

Anteckning

Det är gott att byta ut potatisen mot rostad pumpa eller sötpotatis.