Foto av Fläskytterfilé i vinbärssås från WW ViktVäktarna

Fläskytterfilé i vinbärssås

14
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ta vara på vinbären och gör en härlig vinbärssås. Smakar fantastiskt gott med kött och potatis!

Ingredienser

Honung, flytande

1 msk

Rapsolja

1 msk

Ingefära

1 tsk

Fläskytterfilé

500 g

Potatis

1 kg

Broccoli

1 stånd

Köttbuljong

5 dl

Saft (koncentrerad)

6 msk, svart vinbär

Vetemjöl

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Senap (dijon)

1 msk

Japansk soja

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop honung, olja och ingefära till en marinad, pensla köttet med den. Krydda med salt och peppar och stek i ugn ca 30 minuter.
  3. Koka potatisen. Skär broccoli och morötter i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten.
  4. Gör såsen: Koka upp vatten och lägg i buljongtärning och tillsätt svartvinbärskoncentrat. Vispa ihop mjöl och matgrädde och rör ner tillsammans med senap i buljongen. Smaka av med soja, salt och peppar.
  5. Skiva upp filén och servera med potatis, sås, broccoli och morötter.