Fläskytterfilé med balsam- och salviasås

Fläskytterfilé med balsam- och salviasås

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god gryta och mustig som passar hela familjen. Funkar lika bra med ris eller pasta som tillbehör.

Ingredienser

Potatis

800 g

Fläskytterfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Broccoli

1 stånd

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Köttbuljongtärning

1 st

Salvia

1 tsk

Balsamvinäger

2 msk

Vatten

1½ dl

Japansk soja

3 tsk, kinesisk

Fraiche 5%

2 dl

Polkabeta

2 st

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Skiva fläskytterfilé och bryn i margarin i en gryta.
  3. Skär broccoli, hacka vitlök, bryn i olja och lägg över köttet.
  4. Smula ner buljongtärningen och blanda ner salvia, balsamvinäger, vatten, soja och fraiche. Låt puttra samman några minuter.
  5. Skiva betor tunt, gärna på mandolin. Blanda med sallad.
  6. Servera grytan med potatis och sallad.