ViktVäktarna - Fläskytterfilé med smak av apelsin

Fläskytterfilé med smak av apelsin

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel och god middag med fläskytterfilé i en apelsinsås. Serveras med blancherade haricots verts och kokt potatis.

Ingredienser

Potatis

800 g

Fläskytterfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Apelsin

2 st

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vatten

3 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Haricots verts

200 g

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Skär fläskytterfilé i 1 ½ cm tjocka skivor, krydda med salt och peppar.
  3. Värm margarin i en panna och bryn köttet.
  4. Pressa över apelsinsaft, lägg i buljongtärning och häll på vatten. Låt sjuda ca 5 minuter. Red med såsredning.
  5. Koka haricots verts hastigt i lättsaltat vatten.
  6. Servera köttet med såsen, potatis och haricots verts.