Foto av Focaccia med ost och oliver från WW ViktVäktarna

Focaccia med ost och oliver

7
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Focaccia är ett fantastiskt tillbehör till soppa, pasta, sallad, grillat, ja, det mesta faktiskt. Det är också väldigt gott att äta bara för sig. Här är ett recept med ost, oliver och pesto, smaskens!

Ingredienser

Jäst

1 pkt

Vatten

2½ dl

Vetemjöl

8 dl

Flingsalt

2 tsk

Örtkryddor

2 tsk, blandade

Olivolja

2 msk

Oliver i saltlag

100 g, svarta och gröna

Pesto

2 msk, grön

Ost riven 17%

3 dl, lagrad

Instruktioner

  1. Lös upp jäst i ljummet vatten och blanda ihop med mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 180°.
  3. Blanda ner salt, örter och olja. Hacka oliver och blanda ner.
  4. Kavla ut degen ca 1 cm tjock på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ut små håligheter med fingrarna och sprid ut pesto. Strö över ost och baka i ugn ca 30 min.