Foto av Frittata med kronärtskocka från WW ViktVäktarna

Frittata med kronärtskocka

3
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rikligt mättande är denna frittata som är gjord på potatis och kronärtskocka. Perfekt till lunchen.

Ingredienser

Ägg

4 st

Äggvita

2 st

Mjölk 0,5%

4 msk

Vitlök

2 klyfta(or), pressade

Potatis

2 st

Kronärtskocka

200 g, hjärtan

Salladslök

3 st

Rapsolja

1 msk

Persilja

½ dl, bladpersilja

Ost riven 17%

1 dl

Citron

1 st, i klyftor

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, äggvitor, mjölk och pressad vitlök i en skål. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  2. Skär potatisen i tunna skivor och klyfta kronärtskockan. Strimla salladslök och hacka persilja.
  3. Stek potatis gyllene 3-4 min i olja. Tillsätt kronärtskocka, salladslök och persilja. Häll äggblandningen över potatisen. Stek över låg värme i 6-8 min eller tills äggen nästan har stelnat.
  4. Strö över osten. Stek frittatan gyllene 4-5 min. Servera med citronklyftor och eventuellt en sallad.