Foto av Frusen apelsincheesecake från WW ViktVäktarna

Frusen apelsincheesecake

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Avancerat
Cheesecake med apelsinfyllning. Som dekoration har man jordgubbar och apelsinfiléer, vilket både ser läckert ut och är gott att äta.

Ingredienser

Digestivekex

6 st

Ägg

3 st

Socker

1 dl

Färskost 11%

100 g

Kvarg naturell 1%

250 g

Marmelad

1 dl, apelsin el aprikos

Apelsin

2 st

Choklad mörk

50 g

Jordgubbar

250 g

Instruktioner

  1. Smula kexen och lägg i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Vispa äggulor och socker poröst, blanda ner färskost, kvarg och marmelad. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i ostkrämen, fördela det i formen. Täck med plastfolie och ställ i frysen över natten. Låt tina i rumstemperatur ca 30 minuter före servering. Skala en apelsin och skär loss filéer och lägg i ett vackert mönster ovanpå kakan. Smält chokladen och ringla det över kakan. Garnera runt om kakan med tunna halverade apelsinskivor och jordgubbar.