Foto av Fyllda ägg på sallad från WW ViktVäktarna

Fyllda ägg på sallad

3
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Fyllda ägghalvor på en sjö av strimlad sallad. Gott som förrätt eller som en del av en buffé.

Ingredienser

Ägg

8 st, kokta

Kvarg naturell 1%

4 msk

Tonfisk i vatten

1 dl

Kapris

2 msk

Sallad

4 dl

Rädisor

25 g, 1 knippe

Alfalfagroddar

15 g, 1 ask

Olivolja

4 tsk

Vitvinsvinäger

2 msk

Juice

2 msk, äppeljuice

Instruktioner

  1. Dela äggen och ta ut äggulorna. Blanda samman äggulor, kvarg och avrunnen tonfisk. Tillsätt finhackad kapris, smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen i ägghalvorna. Strimla sallad och rädisor och blanda med groddarna. Vispa samman olja, vinäger och juice, krydda med salt och peppar. Ringla det över salladen. Fördela salladen på ett fat eller små skålar och lägg på de fyllda ägghalvorna.