Foto av Galetter med chèvre och solrospesto från WW ViktVäktarna

Galetter med chèvre och solrospesto

11
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
3 tim
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Bovetegaletter är en fransk klassiker som det inte går att få nog av! Dessa är fyllda med en pesto på solroskärnor, parmesan, citron, vitlök och olivolja. Dessutom torkad kapris, färsk getost, mild lök, tomater och pepprig ruccola. Det är med andra ord en riktig lyxgalette!

Ingredienser

Bovetemjöl

2½ dl

Vatten

3½ dl

Ägg

1 st

Salt

½ tsk

Kapris

50 g, 1 förp à 100 g

Färsk getost (chèvre) max 19 %

70 g

Cocktailtomater

125 g

Lök

1 st, silverlök

Solroskärnor

1 dl

Parmesanost riven

¾ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st

Olivolja

2 tsk

Margarin flytande 80%

4 tsk

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Vispa ihop bovetemjöl, vatten, ägg och salt till en jämn smet. Låt stå i rumstemperatur några timmar eller i kylen under dagen.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Lägg avrunna kapris på en bakplåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca en timme.
  4. Mixa ihop solroskärnor, parmesan, finhackad vitlök, rivet citronskal och olja till en pesto. Spä ev. med lite vatten och smaka av med lite salt.
  5. Skiva getost, tomater och lök.
  6. Stek galetter i margarin och fyll dem med pesto, getost, tomat, lök, kapris och ruccola och vik ihop.

Anteckning

Det är gott att ringla över honung på galetterna. Tycker du att den är svår att vika kan du antingen äta den öppen eller vika ihop den som en tratt.