ViktVäktarna - Grillad chorizo med bakad rödbets- och potatissallad

Grillad chorizo med bakad rödbets- och potatissallad

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Variera klassisk kall potatissallad med en varm variant. Bakad potatissallad med rödbetor tillagas i paket med örter serveras tillsammans med chorizo. Variera med annan kryddig korv om du vill!

Ingredienser

Rödbetor, färska

8 st, små

Potatis

800 g, små

Timjan

1 knippe(n), blanda gärna olika örter

Olivolja

2 tsk

Citron

1 st

Korv 9%

500 g, chorizo

Parmesanost

4 msk, eller pecorinoost

Instruktioner

  1. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Skär potatisen i bitar.
  2. Riv av en rejäl bit aluminiumfolie och lägg på potatis, rödbetor och de färska örterna. Krydda med salt och peppar. Ringla på olivolja och tillsätt citronskal och saft.
  3. Vik ihop paketet så tätt som möjligt och lägg på grillen eller baka i ugn 200° ca 25 min.
  4. Grilla korvarna.
  5. Lägg upp rödbetssalladen tillsammans med stekskyn från paketet och servera den tillsammans med korven. Riv över parmesanost.