ViktVäktarna - Grillad gemsallad med yoghurtdressing och parmesan

Grillad gemsallad med yoghurtdressing och parmesan

1
Points® value
Total tid
17 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt läcker förrätt som funkar lika bra som ett tillbehör eller en del i en grillbuffé. Grillad gemsallad blir otroligt gott och toppat med en syrlig dressing, tunt skivad krispig vattenmelonsrättika och hyvlad parmesan är det en riktig fullträff!

Ingredienser

Schalottenlök

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Persilja

1 msk, hackad

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Majonnäs, lätt 30%

3 msk

Citron

1 msk, pressad

Senap (dijon)

1 tsk

Gemsallad

8 huvud(en)

Rättika

4 st, vattenmelonsrättikor

Parmesanost

1 dl, hylvad

Instruktioner

  1. Hacka lök, vitlök och persilja och lägg i en mixer tillsammans med yoghurt, majonnäs, pressad citron och senap. Kör till en slät dressing och smaka av med salt och peppar.
  2. Halvera salladen och skölj den. Lägg med snittsidan nedåt på en handduk och låt dem rinna av helt.
  3. Grilla med snittytan nedåt på direkt värme tills de fått ordentligt med färg, ca 2 minuter.
  4. Skiva upp rättikor tunt, gärna med mandolin.
  5. Lägg upp salladen med snittsidan uppåt på tallrikar. Toppa med rättika, dressing och parmesan. Mal ev. över lite svartpeppar och strö över flingsalt.

Anteckning

Hittar du inte vattenmelonsrättika, ta ett gäng rädisor istället! Har du tid så lägg dem in iskallt vatten (ca 15 minuter) när de är uppskivade, så blir de extra krispiga.