ViktVäktarna - Grillad kalkon- och sötpotatissallad med jalapeñosås

Grillad kalkon- och sötpotatissallad med jalapeñosås

11
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Marinerad och helgrillad kalkonfilé serverad på en matig sallad med en massa godsaker och en sås med jalapeños och lime. En riktig sommardröm!

Ingredienser

Sriracha

1 msk

Sesamolja

2 tsk

Japansk soja

1 dl

Ingefära

½ msk, torkad

Honung

½ msk

Kalkonbröstfilé

600 g

Inlagda jalapeños

8 skiva(or)

Lime

2 st

Färskost 11%

50 g

Rapsolja

1 msk

Sötpotatis okokt

600 g

Olivolja

2 tsk

Nektarin

2 st

Ruccola

200 g

Avokado

1 liten(t)/små

Salladsost (feta) 10%

100 g

Instruktioner

  1. Blanda ihop sriracha, sesamolja, soja, ingefära och honung till en marinad. Lägg i kalkonen och låt den marineras minst en halvtimme, gärna över natten. Grilla sedan tills den är genomstekt, 70° i innertemperatur.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Finhacka jalapeños och blanda ihop med pressad lime, färskost och olja. Smaka ev. av med lite salt.
  4. Klyfta sötpotatisen och blanda ihop med olja, salt och peppar i en plastpåse. Lägg över på en plåt och sätt in i ugn 20-30 minuter.
  5. Kärna ur och skiva nektariner. Grilla hastigt på direkt värme, salta lätt.
  6. Lägg ut ruccola på ett stort fat. Lägg på uppskivad kalkon, persikor, sötpotatis, avokadoskivor och smulad salladsost. Ringla över sås.