Foto av Grillad kyckling med sallad på färskpotatis från WW ViktVäktarna

Grillad kyckling med sallad på färskpotatis

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Somrig rätt med färskpotatissallad och grillad kyckling! Variera gärna potatissalladen genom att blanda i basilika, vitlök och tomat.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Marinad, max 1 gram fett

3 msk

Potatis

1000 g, gärna färskpotatis

Ruccola

80 g, 1 påse

Olivolja

2 tsk

Citron

2 klyfta(or), 4 tsk pressad citron

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

1 st

Persilja

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka färskpotatisen i saltat vatten. Grilla kycklingen på medelvarm kolgrill eller i het ugn. Pensla kycklingen med marinad under hela grillningen. Skär paprika i bitar och hacka rödlök. När potatisen är klar så låt den rinna av och svalna av några minuter innan den blandas med rucola, paprika, rödlök, persilja, citron och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.