Foto av Grillad kyckling med pestognocchi från WW ViktVäktarna

Grillad kyckling med pestognocchi

12
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Marinerad och grillad kycklingfilé är alltid gott, men i denna rätt är den riktiga stjärnan i själva verket tillbehöret. Potatisgnocchi som steks så att den blir krispig på utsidan och mjuk på insidan och sedan blandas med en basilika- och citronpesto.

Ingredienser

Japansk soja

2 msk

Olivolja

½ msk

Paprikapulver

½ msk

Honung, flytande

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

600 g

Solroskärnor

1 dl

Basilika

1 kruka(or)

Parmesanost

1 dl

Citron

1 st

Olivolja

1 msk

Rapsolja

2 tsk

Potatisgnocchi

400 g

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Blanda ihop soja, olivolja, paprikapulver, honung och riven vitlök. Lägg kycklingen i en påse och häll på marinaden. Låt marineras minst 20 minuter, men gärna över natten.
  2. Rosta solroskärnorna i en torr panna. Mixa eller mortla ¾ dl med basilika, parmesan, rivet skal och pressad saft från citron. Blanda ner olivolja och en skvätt vatten till önskad konsistens.
  3. Grilla kycklingen tills den är genomstekt och fått fin färg.
  4. Värm olja i en panna och stek gnocchin tills den mjuknat och fått färg. Blanda ner peston och låt den bli varm. Toppa med solroskärnor och servera med kyckling och tomat.