ViktVäktarna - Grillad kyckling med quinoasallad och gorgonzoladressing

Grillad kyckling med quinoasallad och gorgonzoladressing

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad kyckling serverad med en quinoasallad och gorgonzoladressing. Somrigt och smarrigt!

Ingredienser

Quinoa, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Ädelost 30%

100 g

Fraiche 5%

1 dl

Vitvinsvinäger

1 msk

Senap (dijon)

½ tsk

Cocktailtomater

250 g

Gurka

½ st

Rädisor

1 knippe(n)

Gemsallad

2 huvud(en), små

Gräslök

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  2. Grilla kyckling tills den är genomstekt. Salta och peppra.
  3. Mosa osten i en skål tillsammans med fraiche. Blanda ner vinäger, senap och ca 1 msk vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Halvera tomater och skiva gurka och rädisor grovt. Dela salladen i mindre bitar. Lägg ut allt på ett stort fat och blanda med quinoan.
  5. Skiva upp kyckling och lägg på salladen. Toppa med finhackad gräslök och ringla över dressingen.