Foto av Grillad kycklingfilé med pärlcouscous från WW ViktVäktarna

Grillad kycklingfilé med pärlcouscous

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingfilé serverad med fantastiskt god pärlcouscous med tomatcrème och mango.

Ingredienser

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vatten

6 dl

Lök

1 st, gul/gula

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Soltorkade tomater i olja, avrunna

3 st

Couscous, okokt

150 g, gärna pärlcouscous

Kycklingbröstfilé

600 g

Salt

1 tsk

Vitpeppar

2 krm

Rapsolja

2 tsk

Mango

1 st

Paprika

1 st, röd

Sockerärter

100 g

Sallad

1 dl

Instruktioner

  1. Lös upp buljongtärning i kokande vatten.
  2. Skala och hacka lök, finhacka chili. Finhacka soltorkade tomater och lägg i en tom kastrull. Tillsätt couscous, lök och chili. Bryn en kort stund på hög värme och spä därefter med buljongen. Provsmaka under tiden. Couscousen ska ha lite tuggmotstånd, därför är det bra att spä efterhand istället för att hälla på all buljong från början.
  3. Krydda kyckling med salt och peppar och stek i olja på medelhög värme.
  4. Skala och tärna mango, strimla paprika och halvera sockerärter. Blanda med sallad och couscousen. Servera till kycklingen.