Sojamarinerad lax med misostekta bönor
7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax marinerad i soja, citron och sriracha serverad med ris och otroligt smakrika haricots verts som steks med miso, ingefära, vitlök, sesamolja och sesamfrön. Vardagslyx på hög nivå!
Ingredienser
Kinesisk soja
1 tsk
Japansk soja
½ dl
Citron
½ st
Socker
2 tsk
Sriracha
½ tsk
Lax
600 g
Basmatiris okokt (100% fullkorn)
2 dl
Vitlök
2 klyfta(or)
Ingefära
1 bit(ar)
Haricots verts
180 g
Japansk soja
2 msk
Misopasta
1 msk
Sesamolja
½ msk
Rapsolja
1 tsk
Sesamfrön
1½ msk