ViktVäktarna - Sojamarinerad lax med misostekta bönor

Sojamarinerad lax med misostekta bönor

7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lax marinerad i soja, citron och sriracha serverad med ris och otroligt smakrika haricots verts som steks med miso, ingefära, vitlök, sesamolja och sesamfrön. Vardagslyx på hög nivå!

Ingredienser

Kinesisk soja

1 tsk

Japansk soja

½ dl

Citron

½ st

Socker

2 tsk

Sriracha

½ tsk

Lax

600 g

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 bit(ar)

Haricots verts

180 g

Japansk soja

2 msk

Misopasta

1 msk

Sesamolja

½ msk

Rapsolja

1 tsk

Sesamfrön

1½ msk

Instruktioner

  1. Vispa ihop soja, pressad citronsaft, socker och sriracha.
  2. Lägg lax i en påse och häll på marinaden. Låt den ligga minst 30 minuter, men gärna längre.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Grilla laxen, på kolgrill eller grillpanna, tills den är så genomstekt du vill ha den.
  5. Finhacka vitlök och ingefära. Blanda ihop soja, miso och sesamolja.
  6. Hetta upp rapsolja i en panna och stek haricots verts, vitlök och ingefära hastigt. Häll på misosåsen och låt fräsa med en kort stund. Blanda ner sesamfrön och lägg upp på ett fat.
  7. Servera laxen med riset och bönorna.