Foto av Grillad tonfisk från WW ViktVäktarna

Grillad tonfisk

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Grillad tonfisk med pepparrotscoleslaw och örtmix. Pepparrot och tonfisk är en riktigt god smakkombination - måste provas!

Ingredienser

Vitkål

200 g

Vitvinsvinäger

1½ msk

Kummin

2 krm

Socker

1½ msk

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Pepparrot

1 msk, riven/rivet

Olivolja

2 tsk

Persilja

½ knippe(n)

Vitlök

1 klyfta(or)

Koriander

10 g, färsk, ½ kruka

Mandelspån

1 msk

Bröd ljust/vitt

½ skiva(or), utan kanter

Tonfisk

150 g, 2 skivor á 75 g

Instruktioner

  1. Skiva vitkålen tunt. Lägg den i tjockbottnad kastrull, fyll på med vinäger, kummin, socker och två msk vatten. Lägg på ett lock och koka upp under omrörning ett par minuter. Ta av locket och låt det mesta av vätskan koka bort. Låt svalna. Blanda yoghurt med pepparrot och kålblandningen. Smaka av med salt och peppar. Mixa oljan med persilja, vitlök, koriander, mandel och vitt bröd i en matberedare. Grilla tonfisken hastigt på båda sidor men låt den vara ordentligt röd i mitten. Servera direkt tillsammans med örtmixet och pepparrotscoleslaw. En citronklyfta passar utmärkt till.