Grillad torsk med rostad potatis och caponata
8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad torsk serverad med hela rostade färskpotatisar och en caponata (siciliansk grönsaksgryta) med oliver och pinjenötter. Gör gärna en stor sats av caponatan, för du kommer vilja äta den ofta! Den kan serveras varm som kall, till varmrätt eller som tillbehör på en buffé. Arrla godast blir den om du gör den dagen innan.
Ingredienser
Färskpotatis
600 g
Rapsolja
2 tsk
Aubergine
2 medelstor(t)/medelstora
Stjälkselleri
2 st
Lök
1 st, gul/gula
Vitlök
2 klyfta(or)
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
500 g
Balsamvinäger
2 msk
Farinsocker
2 tsk
Oliver i saltlag
1 dl
Kapris
2 msk
Basilika
1 kruka(or)
Torsk
600 g
Olivolja
2 tsk
Pinjenötter
30 g