ViktVäktarna - Grillad torsk med rostad potatis och caponata

Grillad torsk med rostad potatis och caponata

8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad torsk serverad med hela rostade färskpotatisar och en caponata (siciliansk grönsaksgryta) med oliver och pinjenötter. Gör gärna en stor sats av caponatan, för du kommer vilja äta den ofta! Den kan serveras varm som kall, till varmrätt eller som tillbehör på en buffé. Arrla godast blir den om du gör den dagen innan.

Ingredienser

Färskpotatis

600 g

Rapsolja

2 tsk

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

2 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Krossade tomater

500 g

Balsamvinäger

2 msk

Farinsocker

2 tsk

Oliver i saltlag

1 dl

Kapris

2 msk

Basilika

1 kruka(or)

Torsk

600 g

Olivolja

2 tsk

Pinjenötter

30 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150° varmluft.
  2. Tvätta och blanda hela potatisar med 2 tsk rapsolja. Sätt in i ugnen 50 minuter tills de är mjuka och gyllene.
  3. Skär auberginen i 2 cm-tjocka kuber och sellerin i cm-tjocka bitar. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Fräs grönsakerna i 1 msk olivolja i en stor kastrull tills de mjuknar, ca 5-10 minuter. Häll över tomater och låt sjuda 20-30 minuter.
  4. Smaka av caponatan med vinäger, socker, oliver och kapris. Låt puttra samman och smaka av med salt och peppar. Vänd ner basilika.
  5. Pensla fisken med 2 tsk olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg i ett finmaskigt grillhalster och grilla tills innertemperaturen är 50° (beroende på vad du gillar).
  6. Servera torsken med potatis, caponata och toppa med pinjenötter.

Anteckning

Variera caponatan efter smak och humör, gillar du inte oliver - byt ut mot paprika till exempel.