Foto av Grillade cheeseburgare med bacon från WW ViktVäktarna

Grillade cheeseburgare med bacon

13
13
13
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Detta är utan tvekan vårt favvorecept på cheeseburgare. Inte nog med att de är paketerade i bacon, de är också fyllda med både torkad och färsk svamp, allt för att de ska bli så saftiga och smakrika som möjligt.

Ingredienser

Svamp

30 g, torkad Karl-Johan

Bacon

8 skiva(or)

Champinjoner

150 g

Lök

1 st, röd/röda

Nötfärs 5%

400 g

Salt

½ tsk

Svartpeppar

¼ tsk

Ost riven 17%

8 msk

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Tomat

1 st

Senap

4 msk

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Lägg den torkade svampen i en skål och häll på kokande vatten. Låt stå tills svampen mjuknar, ca 15 minuter.
  2. Lägg bacon på hushållspapper och kör på högsta effekt i mikron ca 30 sekunder. Låt svalna.
  3. Finhacka båda svampsorter och riv halva löken. Blanda ihop med färs, salt och peppar och forma till 4 burgare. Lägg två baconskivor omlott på varje burgare.
  4. Grilla med baconändarna nedåt först, och sedan andra sidan tills de är genomstekta, ca 5 minuter per sida. Toppa med riven ost och låt den smälta. Grilla insidan av hamburgerbröden hastigt.
  5. Skiva upp tomat och finhacka andra halvan av löken.
  6. Bre senap på den nedre brödhalvan, fyll på med tomat, burgare, lök och sallad och lägg på den andra brödhalvan.