ViktVäktarna - Grillade lammspett med couscous

Grillade lammspett med couscous

8
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fans av mat från Mellanöstern kommer garanterat älska denna enkla, men lyxiga, rätt med granatäpplemarinerade och grillade lammspett. Serverade med en färgglad och fräsch couscoussallad.

Ingredienser

Lammfilé

500 g

Granatäppelsirap

2 msk

Spiskummin

2 tsk

Koriander

1 tsk, malen

Sumak

1 tsk

Svartpeppar

½ krm

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Couscous okokt (100% fullkorn)

2 dl

Lök

1 liten(t)/små, röd

Paprika

1 st, gul

Gurka

½ st

Mynta

2 msk, färsk

Citron

2 msk, pressad

Granatäpple

125 g, kärnor

Instruktioner

  1. Dela köttet i ca 2 cm-tjocka bitar och lägg i en plastpåse tillsammans med granatäpplesirap, spiskummin, koriander, sumak och peppar. Blanda runt så att alla köttbitar täcks och låt ligga en timme i rumstemperatur (eller marinera över natten i kylskåp).
  2. Koka upp vatten med buljongtärning och häll på couscous. Blanda runt och låt stå och dra 10 minuter. Fluffa sedan upp det med en gaffel.
  3. Finhacka lök, paprika, gurka och mynta och blanda ner i couscousen tillsammans med pressad citron. Strö gärna över lite sumak.
  4. Trä köttet på spett (om du använder träspett, kom ihåg att lägga dem i vatten ca 30 minuter innan) och grilla tills lammet är så genomstekt du vill ha det. Servera med couscous och granatäpplekärnor.