ViktVäktarna - Grillostvåfflor med fattoush och tzatziki

Grillostvåfflor med fattoush och tzatziki

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Våfflor gjorda på grillost och morot serverade med tzatziki och den libanesiska brödsalladen fattoush, grymt gott!

Ingredienser

Gurka

1 st

Dill

1 knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Rödvinsvinäger

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Pitabröd

1 st

Olivolja

1 msk

Tomat

400 g

Rädisor

5 st

Salladslök

2 st

Persilja

1 knippe(n)

Citron

1 msk, pressad

Morot

200 g

Grillost

200 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Ägg

2 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Riv ½ gurka och hacka dill. Blanda ihop gurkan och hälften av dillen med yoghurt, vinäger och finriven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela pitabröd i små bitar och stek i ½ msk olivolja i en panna tills de är gyllene. Salta lätt och lägg åt sidan.
  3. Tärna ½ gurka, dela tomater i mindre bitar, skiva rädisor och salladslök tunt och hacka persilja. Blanda ihop på ett stort fat.
  4. Vispa ihop ½ msk olivolja, citron och 1 finriven vitlöksklyfta och blanda ner i salladen. Toppa med pitakrutongerna.
  5. Riv morot fint och grillost grovt. Finhacka chili. Blanda ihop med ägg, ströbröd och resterande dill och smaka av med salt.
  6. Pensla våffeljärnet med rapsolja. Forma 4 bollar och tryck ut i järnet och grädda tills de är gyllene.
  7. Servera våfflorna med tzatziki och fattuosh.