ViktVäktarna - Grönkålssallad med chili, citron och hasselnötter

Grönkålssallad med chili, citron och hasselnötter

2
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En enkel och god grönkålssallad med lite sting från chili, sötma från honung och syra från citron. Grymt god att bryta av med på julbordet!

Ingredienser

Grönkål

250 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda, 1-2 st beroende på hetta

Citron

1 st

Honung, flytande

1 msk

Olivolja

1 msk

Hasselnötter

50 g

Instruktioner

  1. Repa och dela grönkål i mindre bitar. Blanchera (koka hastigt i lättsaltat vatten och skölj sedan i iskallt vatten). Lägg över i en plastpåse.
  2. Skala citronerna med ett ciseleringsjärn och lägg åt sidan.
  3. Finhacka chili.
  4. Pressa 1-2 msk citronsaft och blanda med hackad chili, honung och olivolja. Häll ner i plastpåsen med kål och knåda runt så att alla blad täcks. Krydda lätt med flingsalt och peppar.
  5. Rosta nötter i en torr panna och lägg på grönkålen tillsammans med citronskalen.

Anteckning

Har du inget ciseleringsjärn, hyvla av skalet så tunt du kan med potatisskalare och skär sedan i tunna stavar.