Foto av Grönsakspytt med fetaost från WW ViktVäktarna

Grönsakspytt med fetaost

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En vegetarisk pyttipanna som görs grekisk genom att smula över fetaost. Gott och fräscht!

Ingredienser

Potatis

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

300 g, f'ärska

Olivolja

1 msk

Ruccola

70 g

Salladsost (feta) 10%

120 g

Persilja

2 msk, hackad

Crème fraiche, lätt 15%

2 dl, smaksatt

Instruktioner

  1. Skala och dela potatis och grönsakerna, utom persilja och rucola, i ”pyttipannastora” tärningar. Lägg grönsakstärningarna i en skål och slå på olja samt smaksätt med salt och peppar. Blanda runt så att grönsakerna får en blank yta. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt och stek dem i ugn, 225° i ca 15 minuter (tills grönsakerna känns klara). Vänd gärna runt några gånger under stekningen. När ”pytten” är färdig så ta ut den och vänd i rucola. Lägg upp pytten på tallrikar och smula fetaosten över. Dekorera med finhackad persilja och servera med crème fraiche.