Foto av Grönsakssoppa med kasslerspett från WW ViktVäktarna

Grönsakssoppa med kasslerspett

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mild grönsakssoppa och kasslerkuber på spett att ha till. Värmande, mättande och trevligt att samlas kring en kulen kväll.

Ingredienser

Potatis

4 st

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Blomkål

½ medelstor(t)/medelstora, eller romanesco

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Grönsaksbuljong

9 dl, 7-9 dl

Vetemjöl

2 msk

Mjölk 0,5%

4 dl

Gröna ärter

2 dl

Kassler (fett bortskuret)

300 g

Rapsolja

2 tsk

Rosmarin

1 msk

Instruktioner

  1. Dela potatis och morötter i mindre bitar. Dela blomkål/romanesco i buketter och strimla purjon. Koka grönsakerna mjuka i buljong. Ta upp grönsakerna och håll dem varma. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken och rör ner i buljongen. Häll på resterande mjölk och låt sjuda ca 5 minuter. Lägg tillbaka grönsaker och ärter i soppan. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt. Skär kasslern i kuber och trä upp på blötlagda träspett. Pensla med olja och krydda med färsk rosmarin. Grilla spetten och servera dem till soppan.