Foto av Gulaschsoppa med yoghurt från WW ViktVäktarna

Gulaschsoppa med yoghurt

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Härligt värmande gulaschsoppa toppad med yoghurt och persilja.

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

125 g

Rapsolja

1 tsk

Potatis

2 st

Lök

½ st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

½ st

Köttbuljong

4 dl, 3-4 dl

Tomatpuré

½ msk

Krossade tomater

½ förp

Paprikapulver

1 tsk

Matlagningsyoghurt 8%

2 msk

Rågbröd grovt med hela korn

1 skiva(or), stor(t)

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatis, morot och paprika. Dela ev köttet i mindre bitar. Bryn köttet i olja i en gryta. Tillsätt potatis, grönskar och lök, låt det fräsa med en stund. Häll på buljong, tomatpuré och tomater. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Låt det småkoka ca 20 min, späd ev med mer buljong. Toppa med yoghurt och ev persilja. Servera med bröd.