[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Gyllene fisksoppa från WW ViktVäktarna

Gyllene fisksoppa

1 - 5
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Härlig fisksoppa med räkor, broccoli och blomkål. Saffranet ger fin färg och god smak åt soppan!

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

2 tsk

Grönsaksbuljong

1 liter

Lagerblad

1 st

Broccoli

1 stånd

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Saffran

½ g

Hälleflundra

500 g

Skalade räkor

200 g

Timjan

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Skölj och skiva purjolöken. Skala och tärna morötterna. Fräs purjolök och morotstärningar i margarin i en kastrull ett par min. Häll i buljong och tillsätt lagerblad. Koka upp och låt puttra ca 5 min. Ansa och dela broccoli och blomkål i små buketter. Lägg ner det i soppan tillsammans med saffran. Sjud ytterligare 5 min. Tillsätt fisken skuren i mindre bitar. Sjud vidare ett par minuter. Lägg i räkorna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Klipp över färsk timjan. Servera med grovt bröd.