[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Kikärtscurry med grillost från WW ViktVäktarna

Kikärtscurry med grillost

6 - 13
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik, men mild, curry med kikärter, haricots verts och den svenska varianten på halloumi – grillost. Funkar för alla tillfällen, årstider och matlådor!

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

4 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Curry

3 msk

Krossade tomater

2 förp

Vatten

6 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

4 dl

Haricots verts

360 g

Grillost

300 g

Rapsolja

2 tsk

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Koriander

1 knippe(n)

Lime

8 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Skiva lök. Finhacka vitlök och chili.
  2. Värm olja i en gryta och fräs löken tills den är mjuk. Blanda ner vitlök, chili och curry och låt steka med en minut. Blanda ner krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Låt koka upp och sedan sjuda under lock ca 15 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts al dente.
  4. Tärna grillost.
  5. Värm olja i en panna och stek osten tills den fått fin färg.
  6. Blanda ner ost, haricots verts och sköljda och avrunna kikärtor i grytan och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera grytan med ris, en klick yoghurt, koriander och limeklyftor.

Anteckning

Frys in det som inte äts upp i matlådor eller fryspåsar, håller fint upp till 3 månader. Haricots verts är godast nykokta, så koka bara den mängd ni ska äta vid ett tillfälle och släng in resterande okokta i frysen.