Foto av Helstekt fläskfilé med potatissallad och slungade tomater från WW ViktVäktarna

Helstekt fläskfilé med potatissallad och slungade tomater

13
Point(s)
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ört- och vitlöksmarinerad fläskfilé med rosmarinpotatis och vitlöksdressing. En riktig smaksensation!

Ingredienser

Fläskfilé

500 g

Rapsolja

7 msk

Japansk soja

2 msk

Apelsin

1 st

Timjan

2 msk, färsk, hackad

Oregano

1 tsk, färsk, hackad

Vitlök

3 klyfta(or)

Potatis

8 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, gul

Lök

1 st, röd/röda

Ruccola

2 dl

Vatten

2 msk

Grönsaksfond

1 tsk

Balsamvinäger

2 msk, vit alt. vitvinsvinäger

Cocktailtomater

500 g

Rosmarin

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Blanda samman 4 msk olja, soja, saft från en halv apelsin, skivor från andra halvan, timjan, oregano, 2 skivade vitlöksklyftor, salt och peppar. Lägg ner fläskfilé och marinad i en bunke, rör om och marinera minst en timme. Grilla köttet. Koka potatisen. Skär potatis i bitar och morot i mycket tunna skivor (använd osthyvel). Strimla paprika och rödlök. Blanda allt i en skål. Hetta upp vatten och fond, blanda med vinäger, 2 msk olja, en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Häll dressingen i potatisskålen. Rör om. Låt stå minst en timme före servering. Vänd ner ruccola strax innan servering. Fräs cocktailtomater hela i 1 msk olja tillsammans med rosmarinkvistar. Salta och peppra.