Foto av Helstekt fläskfilé med potatissallad och slungade tomater från WW ViktVäktarna

Helstekt fläskfilé med potatissallad och slungade tomater

13
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ört- och vitlöksmarinerad fläskfilé med rosmarinpotatis och vitlöksdressing. En riktig smaksensation!

Ingredienser

Fläskfilé

500 g

Rapsolja

7 msk

Japansk soja

2 msk

Apelsin

1 st

Timjan

2 msk, färsk, hackad

Oregano

1 tsk, färsk, hackad

Vitlök

3 klyfta(or)

Potatis

8 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, gul

Lök

1 st, röd/röda

Ruccola

2 dl

Vatten

2 msk

Grönsaksfond

1 tsk

Balsamvinäger

2 msk, vit alt. vitvinsvinäger

Cocktailtomater

500 g

Rosmarin

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Blanda samman 4 msk olja, soja, saft från en halv apelsin, skivor från andra halvan, timjan, oregano, 2 skivade vitlöksklyftor, salt och peppar. Lägg ner fläskfilé och marinad i en bunke, rör om och marinera minst en timme. Grilla köttet. Koka potatisen. Skär potatis i bitar och morot i mycket tunna skivor (använd osthyvel). Strimla paprika och rödlök. Blanda allt i en skål. Hetta upp vatten och fond, blanda med vinäger, 2 msk olja, en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Häll dressingen i potatisskålen. Rör om. Låt stå minst en timme före servering. Vänd ner ruccola strax innan servering. Fräs cocktailtomater hela i 1 msk olja tillsammans med rosmarinkvistar. Salta och peppra.