Foto av Helstekt kalkon med tillbehör från WW ViktVäktarna

Helstekt kalkon med tillbehör

14
Points®
Total tid
2 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
2 tim
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Kalkon är ett magert och gott kött. En helstekt kalkon med goda tillbehör är en festlig rätt som med fördel avnjuts i ett lite större sällskap.

Ingredienser

Kalkonkött utan skinn

1000 g

Citron

1 st

Margarin flytande 80%

3 msk

Kinesisk soja

4 tsk

Potatis

800 g

Rödkål, konserv

4 dl

Brysselkål

250 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Gelé

4 msk

Katrinplommon

6 st

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Persilja

3 msk

Vatten

2 dl

Kycklingfond

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Vetemjöl

1½ msk

Instruktioner

  1. Ta ut inkråmet ur kalkonen och gnid in den med citron. Lägg i fyllningen och bind ihop benen med steksnöre. Lägg kalkonen i en långpanna. Blanda margarin, soja, salt, peppar och pensla kalkonen med det. Stek i ugn 175°, beräkna 30 min per kg. Pensla med margarinblandningen några gånger under tiden. Täck ev. med folie. Koka potatis, morötter och brysselkål. Koka upp vatten, fond och grädde till såsen under omrörning. Rör ut mjölet i lite vatten och vispa ner. Smaka av med soja, salt, peppar och ev lite gelé. Servera kalkonen med potatis, grönsaker, sås och gelé.