Foto av Het auberginegryta med bönor från WW ViktVäktarna

Het auberginegryta med bönor

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik och mustig vegetarisk gryta med aubergine, tomater, vita bönor och framförallt massor med goda kryddor.

Ingredienser

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Salt

2 msk

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

½ msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Sambal oelek

1 tsk

Ingefära

1 tsk

Senapsfrön

½ msk, gula

Gurkmeja

½ tsk

Garam masala, utan socker

1 tsk

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Ris, okokt

2 dl

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Paprika

1 st, röd

Bladpersilja

2 msk, hackad

Koriander

2 msk, hackad

Gräddfil 12%

2 dl

Instruktioner

  1. Skiva aubergine, lägg på ett fat och salta för att dra ur vätska, ca 10 min. Torka bort saltet och skär sedan i bitar.
  2. Finhacka lök och bryn i olja i en gryta. Pressa i vitlök. Lägg ner auberginebitar i grytan. Tillsätt sambal, ingefära, senapsfrön, gurkmeja och garam masala. Lägg i tomater och buljongtärning. Låt puttra i ca 20 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Häll i avrunna bönor i grytan. Skär paprika i bitar och lägg i. Låt puttra i ett par minuter till, smaka av med salt och peppar.
  5. Strö persilja och koriander över grytan och servera tillsammans med ris och gräddfil.