Foto av Het kyckling, couscous och mangoyoghurt från WW ViktVäktarna

Het kyckling, couscous och mangoyoghurt

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Marinerade kycklingfileér med sweet chili. Kall, syrlig fraiche med färsk, finhackad koriander. En läcker variant på kyckling och en spännande kryddupplevelse.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g, 4 st á 125 g

Fraiche 5%

3 dl

Sweet chilisås

1 msk

Svartpeppar

1 krm

Salt

1 tsk

Couscous, okokt

2 dl

Ruccola

4 dl

Cocktailtomater

12 st

Physalis

12 st

Mango chutney

1 msk

Koriander

3 msk, 2-3 msk färsk, hackad

Instruktioner

  1. Pensla kycklingfiléerna med 1 dl fraiche smaksatt med sweet chili. Krydda med svartpeppar. Låt dem dra minst 1 timme. Grilla eller ugnsstek kycklingfiléerna i ugn 225°, vänd ett par gånger under tiden. Beräkna 8-10 minuter per sida, gör ett snitt och se att kycklingköttet är väl genomstekt. Salta efteråt. Tillaga couscous. Blanda ihop såsen av 2 dl fraiche, chutney och koriander, låt den dra i kyl en stund. Lägg upp couscous tillsammans med ruccola, blanda försiktigt. Lägg på kycklingfilé, små tomater och physalis. Servera med mangofraiche.