Foto av Honungsrostade morötter med timjan och vitlök från WW ViktVäktarna

Honungsrostade morötter med timjan och vitlök

1
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsrostade morötter med en massa goda kryddor, funkar lika bra när knippmorötterna börjar komma på våren, som ett fräscht inslag på julbordet.

Ingredienser

Honung, flytande

1½ msk

Olivolja

1 msk

Morot

32 st, späda primörer eller snackmorötter

Vitlök

8 klyfta(or)

Timjan

1 msk, hackad

Sesamfrön

1 msk

Koriander

2 tsk, malen

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda honung och olja.
  3. Lägg morötter och oskalade vitlöksklyftor på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olje- och honungsblandningen, timjan, sesamfrön, koriander, salt och peppar. Sätt in i ugnen 25-30 minuter tills de är mjuka och fått fin färg.

Anteckning

Dessa morötter är ett gott inslag på julbordet. Blanda då gärna ner lite pressad apelsinsaft i oljan och honungen.