ViktVäktarna - Indonesisk kycklingcurry

Indonesisk kycklingcurry

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik indonesisk kycklingcurry med en hemmagjord currypasta, kokosmjölk, pumpa, bönor och koriander.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Citrongräs

1 st

Vitlök

3 klyfta(or)

Ingefära

2 msk, färsk riven

Tamarindpasta

2 tsk

Koriander

2 tsk, malen

Spiskummin

2 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Salt

1 tsk

Kycklingbröstpålägg

600 g

Butternutpumpa

400 g

Olivolja

2 tsk

Vatten

1½ dl

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Lime

1 st

Japansk soja

2 tsk

Haricots verts

150 g

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Hacka lök och citrongräs grovt och lägg i en mixer tillsammans med vitlök, ingefära, tamarindpasta, koriander, spiskummin, gurkmeja, chili och salt. Mixa till du har en slät puré.
  2. Strimla kyckling och tärna pumpa.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt. Lyft upp den från pannan.
  4. Stek currypastan i pannan 1 minut under omrörning. Tillsätt vatten, kokosmjölk, buljongtärning, pressad saft från ½ lime, soja och pumpatärningarna. Koka upp och låt sjuda 5 minuter.
  5. Lägg tillbaka kycklingen och låt sjuda under lock 10 minuter. Tillsätt bönorna och låt dem mjukna något.
  6. Servera toppad med koriander och med limeklyftor.

Anteckning

Det är gott att servera med lite kokt jasminris!