ViktVäktarna - Iste på persika

Iste på persika

3
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vad kan vara mer läskande en varm sommardag än iste? Denna variant är gjord på persika och citron och den är bara så otroligt publikfirande! Gör en dubbel omgång när du ändå är igång, så har du något gott att dricka när du kommer hem från stranden även imorgon.

Ingredienser

Persika

3 st

Vatten

1 dl

Socker

2 msk

Te

3 påse(ar), svart

Citron

½ st

Isbitar

12 st

Instruktioner

  1. Klyfta 2 persikor.
  2. Koka upp 1 dl vatten, socker och de klyftade persikorna. Låt sjuda 10 minuter och krossa persikorna efterhand som de mjuknar. Ta från värmen, låt stå 20-30 minuter och sila sedan bort de mosade persikorna. Låt svalna helt i kylen.
  3. Koka under tiden upp vatten och lägg i tepåsarna. Låt ligga 2 minuter och ta sedan upp påsarna. Ställ in i kylen så att det blir helt kallt.
  4. Skär den kvarvarande persikan i tunna klyftor och citronen i skivor.
  5. Blanda ihop det kalla téet med persikosirapen och servera i höga glas med is, persikoklyftor och citronskivor.