ViktVäktarna - Italiensk kycklingfärslimpa med quinoa och broccoli

Italiensk kycklingfärslimpa med quinoa och broccoli

9
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Trött på klassisk köttfärslimpa? Testa då denna ljuvliga citron- och vitlöksdoftande kycklingfärslimpa som blir jättegod toppad med parmesan, persillade och rivet citronskal, serverad med quinoa. För att få rätten saftigare och lite såsig lägger vi in tomater mot slutet som får bli varma, spruckna och härliga.

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Ägg

1 st

Havregryn

½ dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Citron

1 st

Salt

½ tsk

Svartpeppar

2 krm

Kycklingfärs 5%

500 g

Cocktailtomater

400 g

Quinoa, okokt

2 dl

Broccoli

1 stånd

Olivolja

2 tsk

Persillade

1 msk

Parmesanost

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hacka lök och vitlök och blanda med ägg, havregryn, mjölk, rivet skal från ½ citron, salt och peppar. Låt svälla ca 10 minuter.
  3. Blanda ner färsen och forma till en limpa. Lägg över i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Lämna lite plats vid sidorna. Sätt in i ugnen 30-40 minuter tills innertemperaturen är 70-75°. När 20 minuter av tillagningstiden återstår, lägg tomater vid sidan av limpan.
  4. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i mindre bitar och stek i 1 tsk olja. Strö över flingsalt. Blanda ihop med quinoan.
  5. Pensla köttfärslimpan med resterande olja och strö över persillade, rivet skal från resten av citronen och parmesan. Servera med quinoa, broccoli och citronklyftor.

Anteckning

För en lyxigare köttfärslimpa, toppa den med en gremolata gjord på 1 knippe hackad bladpersilja, 1 vitlöksklyfta, rivet citronskal, flingsalt och en liten skvätt olja.