ViktVäktarna - Italiensk pastalåda

Italiensk pastalåda

12
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pastagratäng med rökt skinka, tonfisk och tomater smaksatta med pizzakrydda är en given succé hos barnen! Serverad med en klassisk vitkålssallad.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Skinka

200 g, rökt

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 tsk

Tonfisk i vatten

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Pizzakrydda

1 tsk

Vetemjöl

3 msk

Mjölk 0,5%

3½ dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Cocktailtomater

250 g

Ost riven 17%

1 dl

Vitkål

400 g

Olivolja

1 msk

Balsamvinäger

½ msk, vit

Salladskrydda

1 tsk

Socker

2 krm

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka pastan al dente, spola i kallt vatten och låt den rinna av.
  3. Skär skinka i mindre bitar. Hacka lök.
  4. Hetta upp en stekpanna med margarin. Lägg först i skinkbitarna när det blivit hett i pannan, sedan avrunnen tonfisk, lök och pizzakrydda. Fräs alltsammans en stund. Strö över mjöl och spä med mjölk. Låt det koka 3-5 minuter.
  5. Smörj en form med margarin och lägg i den kokta pastan. Häll stuvningen över. Halvera tomaterna och lägg över. Toppa med riven ost och strö över pizzakrydda. Sätt in i ugn i ca 15 minuter.
  6. Strimla vitkål och lägg i en skål. Häll på olja, vinäger, salladskrydda, socker och svartpeppar. Knåda in ordentligt i kålen. Servera till pastagratängen.