Foto av Jordgubbs- och fläderpudding med pistagepesto från WW ViktVäktarna

Jordgubbs- och fläderpudding med pistagepesto

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En annorlunda, men väldigt god, efterrätt med mannagryn och jordgubbar. Måste testas!

Ingredienser

Vaniljstång

½ st

Citron

1 st, rivet skal och saft

Mjölk 0,5%

4 dl

Socker

1 msk

Mannagryn

3 msk

Jordgubbar

½ liter

Saft (koncentrerad)

1 msk, fläder

Äggula

1 st

Pistagenötter

1 msk, skalade

Socker

2 tsk

Instruktioner

  1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Riv skalet och pressa saften ur citronen.
  2. Koka upp mjölk, 1 msk socker, nästan allt citronskal och vaniljfrön. Tillsätt mannagryn och koka på svag värme ca 10 minuter under omrörning. Låt svalna.
  3. Tärna jordgubbar, spara några till garnering. Blanda gröten med jordgubbar, flädersaft och äggula. Fördela i portionsglas. Ställ kallt 30 min.
  4. Hacka nötterna fint och blanda med 2 tsk socker, lite rivet citronskal och citronsaft. Garnera med pistagepeston och jordgubbar.