Foto av Jordnöts- och syltkakor från WW ViktVäktarna

Jordnöts- och syltkakor

3
3
2
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Räck upp en hand om du gillar jordnötssmör! Ja, vi ser ju inte dig, men kan bara anta att du sträcker på handen så högt du bara kan. Visst har vi rätt? Vi antar därför också att du kommer gilla dessa små godbitar med jordnötssmör, brynt smör, honung, havregryn och jordgubbssylt.

Ingredienser

Smör

25 g

Havregryn

125 g

Vetemjöl

25 g

Honung, flytande

75 g

Jordnötssmör, utan socker

60 g

Sylt

75 g, jordgubb

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Bryn smör i en kastrull. Blanda ner havregryn, mjöl, honung och jordnötssmör och låt det smälta ihop. Smaka ev. av med en nypa salt.
  3. Fyll små formar med degen och tryck upp den lite mot kanterna. Sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  4. Ta ut och klicka i sylten i kakorna och baka ytterligare 3-4 minuter. Låt svalna helt.