ViktVäktarna - Kålwok Bangkok style

Kålwok Bangkok style

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Kål är gott, billigt och en mångsidig grönsak. Här wokas den tillsammans med lite sköna grönsaker. Som en Pad thai fast ändå inte.

Ingredienser

Risnudlar okokta

125 g

Vitkål

½ st

Paprika

1 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Salladslök

3 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Ingefära

2 tsk, färskriven

Solrosolja

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Japansk soja

2 msk, japansk

Farinsocker

2 msk

Ärtskott

2 dl

Sesamfrön

1 msk, rostade

Instruktioner

  1. Koka risnudlarna i saltat vatten. Sila och spola med kallt vatten.
  2. Strimla vitkål och paprika, skala och skiva morötter, skär salladslöken grovt, finhacka chilin och riv ingefäran.
  3. Hetta upp en stor stekpanna rykande het. Häll i olja, pressad vitlök, ingefära, chili och direkt därefter vitkål, paprika, morötter och salladslök. Stek på hög värme i 4-5 minuter. Trixet här är att steka på riktigt hög värme så att grönsakerna blir brynta utan att börja koka.
  4. Lägg i nudlarna, soja och socker, vänd ett par varv i pannan och lägg upp direkt. Toppa med ärtskott och sesamfrön.