ViktVäktarna - Kasslergratäng med ananas- och mangosalsa

Kasslergratäng med ananas- och mangosalsa

13
Points®
Total tid
40 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk kasslergratäng med smak av curry och ingefära. En sådan här klassisk kasslergratäng brukar toppas med ananasringar och sedan gratineras, men här har vi tänkt om. Vi gratinerar kasslergratängen först och sen toppar vi den med en fräsch ananas- och mangosalsa istället. Festligt värre!

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Schalottenlök

1 st

Rapsolja

1 tsk

Curry

1 msk

Ingefära

1 tsk, torkad

Cayennepeppar

1 krm

Vatten

4 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Fraiche 8%

2 dl

Kassler (fett bortskuret)

400 g

Purjolök

1 liten(t)/små

Paprika

1 st, röd

Ost 24%

50 g

Ananas

½ st

Mango

1 st

Avokado

1 liten(t)/små

Salladslök

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka schalottenlök.
  3. Värm olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med curry, ingefära och cayenne. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda en stund och blanda sedan ner fraichen. Smaka av med mer kryddor och ev. lite salt.
  4. Skiva paprika och purjo. Blanda ihop med det kokta riset och lägg över i en gratängform. Lägg på kasslern, häll över såsen och strö över ost. Sätt in i ugnen tills den är gyllene, ca 20 minuter.
  5. Tärna ananas, mango och avokado. Finhacka salladslök och chili och blanda med frukten.
  6. Toppa gratängen med salsa och servera.