Kasslergratäng med ananas- och mangosalsa
13
Points®
Total tid
40 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk kasslergratäng med smak av curry och ingefära. En sådan här klassisk kasslergratäng brukar toppas med ananasringar och sedan gratineras, men här har vi tänkt om. Vi gratinerar kasslergratängen först och sen toppar vi den med en fräsch ananas- och mangosalsa istället. Festligt värre!
Ingredienser
Fullkornsris okokt (100% fullkorn)
2 dl
Schalottenlök
1 st
Rapsolja
1 tsk
Curry
1 msk
Ingefära
1 tsk, torkad
Cayennepeppar
1 krm
Vatten
4 dl
Kycklingbuljongtärning
1 st
Fraiche 8%
2 dl
Kassler (fett bortskuret)
400 g
Purjolök
1 liten(t)/små
Paprika
1 st, röd
Ost 24%
50 g
Ananas
½ st
Mango
1 st
Avokado
1 liten(t)/små
Salladslök
1 st
Chilipeppar
1 st, röd/röda