Kenyansk köttfärscurry
14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Spännande köttfärsrätt med kenyansk kryddsättning! Curry, kardemumma och paprikapulver ger rätten fantastiskt god smak.
Ingredienser
Lök
2 st, gul/gula
Curry
3 msk, 1-3 msk
Kardemumma
½ tsk
Margarin flytande 80%
1 tsk
Nötfärs 10%
400 g
Paprikapulver
3 tsk
Tomatpuré
4 msk
Krossade tomater
1 förp
Yoghurt naturell 3%
1 dl
Vatten
2 dl
Paprika
1 st
Ris, okokt
2 dl
Gurka
½ st
Frukt konserv i egen juice
220 g, 4 ananasringar
Paprika
2 st, gärna olika färg
Tomat
2 st
Banan
2 st
Lök
1 st, röd/röda
Mango chutney
4 msk