Foto av Kenyansk köttfärscurry från WW ViktVäktarna

Kenyansk köttfärscurry

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Spännande köttfärsrätt med kenyansk kryddsättning! Curry, kardemumma och paprikapulver ger rätten fantastiskt god smak.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Curry

3 msk, 1-3 msk

Kardemumma

½ tsk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Paprikapulver

3 tsk

Tomatpuré

4 msk

Krossade tomater

1 förp

Yoghurt naturell 3%

1 dl

Vatten

2 dl

Paprika

1 st

Ris, okokt

2 dl

Gurka

½ st

Frukt konserv i egen juice

220 g, 4 ananasringar

Paprika

2 st, gärna olika färg

Tomat

2 st

Banan

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Mango chutney

4 msk

Instruktioner

  1. Koka riset. Hacka de gula lökarna, fräs dem mjuka i margarin tillsammans med kardemumma och curry. Bryn köttfärsen och tillsätt paprikapulver, tomatpuré, salt och peppar. Häll på krossade tomater, yoghurt och vatten, låt koka sakta 20-30 minuter. Strö över en finhackad grön paprika som får koka med de sista 5 minuterna. Servera med kokt ris och tillbehören, skurna i mindre bitar/skivor/strimlor.