Foto av Klyftpotatis med bönsalsa från WW ViktVäktarna

Klyftpotatis med bönsalsa

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Klyftpotatis med bönsalsa som är både vacker och god, men hetta från chili och syra från lime. Anpassa smakerna som du själv vill ha det.

Ingredienser

Potatis

3 st

Olivolja

1 tsk

Salt

1 tsk, flingsalt

Rosmarin

2 stjälk(ar)

Kvarg naturell 1%

½ dl

Vitlök

1 klyfta(or), pressad

Färska örter

2 tsk, hackade

Lök

½ st, röd/röda

Tomat

2 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Kidneybönor, konserv

½ dl

Majs

3 msk

Lime

½ st, saft

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°. Skär potatisen (behåll skalet på) i klyftor. Lägg potatisklyftor, olja och flingsalt i en påse, blanda väl. Sprid ut potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över rosmarin och tillaga i ugn ca 30 min. Gör dip: Rör ihop kvarg, vitlök och örter, smaka av med salt och peppar. Gör bönsalsa: Skala och hacka rödlök, tärna tomater och skär chilifrukten i små bitar, blanda med bönor och majs. Pressa i lite lime, smaka av med salt och peppar.