Kokosdoftande kycklinggryta med mango och pak choi
9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig vardagsfavorit. Tomat- och kokosbasen kan användas till mer än kyckling. Testa att lägga ner lax, torsk och musslor vid ett annat tillfälle (använd då fiskfond). Eller varför inte vegetarisk med tofu eller quorn? Grönsakerna du lägger i mot slutet kan såklart varieras i det oändliga efter tycke och smak. Ju mer grönt desto bättre!
Ingredienser
Kycklingbröstfilé
600 g
Purjolök
1 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
1 tsk
Tomater, passerade
1 förp
Kokosmjölk, lätt
2½ dl
Vatten
2 dl
Kycklingfond
2 msk
Socker
1 krm
Basmatiris okokt (100% fullkorn)
2 dl
Cashewnötter
½ dl
Mango
1 st
Pak choi
1 st