ViktVäktarna - Kokosdoftande kycklinggryta med mango och pak choi

Kokosdoftande kycklinggryta med mango och pak choi

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig vardagsfavorit. Tomat- och kokosbasen kan användas till mer än kyckling. Testa att lägga ner lax, torsk och musslor vid ett annat tillfälle (använd då fiskfond). Eller varför inte vegetarisk med tofu eller quorn? Grönsakerna du lägger i mot slutet kan såklart varieras i det oändliga efter tycke och smak. Ju mer grönt desto bättre!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Tomater, passerade

1 förp

Kokosmjölk, lätt

2½ dl

Vatten

2 dl

Kycklingfond

2 msk

Socker

1 krm

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Cashewnötter

½ dl

Mango

1 st

Pak choi

1 st

Instruktioner

  1. Strimla kyckling och purjolök.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen. Sänk värmen och lägg ner löken. Låt steka med några minuter.
  3. Blanda ner passerade tomater, kokosmjölk, vatten och fond. Låt sjuda under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Rosta nötter i en torr panna. Tärna mango.
  5. Strimla pak choi och blanda ner i grytan, låt dem precis bli mjuka. Servera grytan med ris, mango och cashewnötter.

Anteckning

Tomat- och kokosbasen kan användas till mer än kyckling. Testa att lägga ner lax, torsk och musslor vid ett annat tillfälle (använd då fiskfond). Eller varför inte vegetarisk med tofu eller quorn? Grönsakerna du lägger i mot slutet kan såklart varieras i det oändliga efter tycke och smak. Ju mer grönt desto bättre!