ViktVäktarna - Koreansk tofuwok

Koreansk tofuwok

10
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mer smak på mindre tid är svårt att få fram, det kan vi lova! Krispig tofu tillsammans med kimchinudlar går att slänga ihop innan du hinner säga gochugaro (för det kan ju ta lite tid, vi vet).

Ingredienser

Sötpotatisnudlar

200 g

Rapsolja

1½ msk

Majsmjöl

2 msk

Gochugaru (koreanska chiliflingor)

1 msk

Salt

½ tsk

Tofu, fast

400 g

Kimchi

3 dl, + 1 dl av spadet

Japansk soja

1 dl

Gochujang (chilipasta)

1 msk

Socker

1 tsk

Böngroddar

180 g

Spenat, färsk

200 g

Salladslök

2 st

Sesamfrön

4 tsk

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och skölj hastigt i kallt vatten, låt rinna av helt.
  2. Hetta upp olja i en djup panna så att den är ordentligt het.
  3. Blanda ihop majsmjöl, gochugaro och salt. Tärna tofu i 1,5 cm-tjocka bitar och vänd i blandningen. Stek tofubitarna på hög värme tills de är krispiga och gyllene.
  4. Strimla under tiden kimchi och blanda ihop med kimchispad, soja, gochujang och socker. Blanda ner i pannan med tofun tillsammans med groddar, spenat och avrunna nudlar och låt allt bli varmt.
  5. Toppa med strimlad salladslök och sesamfrön.

Anteckning

Hittar du inte sötpotatisnudlar funkar det fint att ersätta med risnudlar.