ViktVäktarna - Korvgryta med tomatpesto

Korvgryta med tomatpesto

15
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En krämig korvgryta med smak av vitlök och tomatpesto – hur gott låter inte det då? Om vi dessutom tillägger att den är klar på 15 minuter, och att vi inte har träffat en enda kotte (eller person för den delen) som ogillar den, är vi ganska säkra på att den snabbt hamnar på din veckomeny.

Ingredienser

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, gul

Korv 9%

500 g, middagskorv

Rapsolja

2 tsk

Tomatpuré

2 msk

Paprikapulver

1 tsk, 1-2 tsk rökt

Vitlök

2 klyfta(or)

Pesto

2 msk, tomatpesto

Mjölk 0,5%

3 dl

Fraiche 5%

2 dl

Instruktioner

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka lök. Skär morötter och paprika i smala stavar. Strimla korv.
  3. Värm olja i en djup panna och stek korv och grönsaker tillsammans med tomatpuré en kort stund. Tillsätt paprikapulver, finriven vitlök, pesto, mjölk och fraiche. Låt sjuda på svag värme tills bulgurn är klar.
  4. Smaka av med salt och peppar och servera med bulgur.